Armee kütust omastanud kaitseväelane sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega meest, kes töötades kaadrikaitseväelasena omastas armee kütust.

Kohus mõistis majori paguneid kandnud 41-aastase Vahur Štšerbakovi süüdi omastamises ja vale teenistusalase ettekande tegemises ning määras talle kokkuleppemenetluse korras kuuekuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Kaitsjatasu hüvitamiseks tuleb Štšerbakovil maksta 134 eurot ning sundrahaks 480 eurot. Kaitseväele peab mees hüvitama 701 eurot ja 53 senti.

Süüdistuse järgi omastas Štšerbakov eelmise aasta jaanuarist kuni aprillini kaitseväe kütusekaarti kasutades seitsme korral kokku vähemalt 506,47 liitrit diislikütust, tekitades kaitseväele varalist kahju 701 eurot ja 53 senti. Mees tankis kütuse oma isiklikku sõiduautosse, kuid märkis info tankimise kohta tema käsutuses olnud kaitseväe sõiduki sõidulehtedele.

Kaitsevägi esitas kuriteoga tekitatud kahju hüvitamiseks tsiviilhagi.

Štšerbakov on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles