Minerva laua otsas nagu naisminister

Risto Kozer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Minerva Tallinna kontserdil.
Maria Minerva Tallinna kontserdil. Foto: Risto Kozer

Reedel peeti kunagise Kalilini tehase industriaalterritooriumil asuva Telliskivi loomelinnaku Mustas saalis filmifestivali DocPoint Tallinn soojenduspidu, kus filme ei näidatud, küll aga projitseeris lava seinale installitud panoraamlinale psühhedeelseid visuaale Kashel, muutes ruumi atmosfääri orgaaniliseks sisekosmoseks.


 

Adubtors on psühhedeelse elektroonilise dub-muusika kollektiiv Peterburist, ise nimetavad nad oma stiili nord beach techno’ks. Samas võib nende muusika lahti mõtestada ka kui Asian Dub Foundationi, Massive Attacki ja Bandulu inspiratsioonist tekkinud lõpp-produkti, kus mängus parmupill ja meloodika. Spetsiifilise hilis-90ndate muusikažanri puhul, mida kohalikus plaanis ei tehta, tekkis loomulikult paralleel suure linna Peterburi ja väikse Tallinna vahel – metropolis on iga stiil jätkusuutlik, kogudes enda ümber piisava kuulajaskonna. Või on tegu pigem vana žanri tagasitulekuga? Bänd oli kodulinnast ka gruupid kaasa võtnud, kelle liigutustest ja stiilist Peterburile omaseid demograafilisi näitajaid välja võis lugeda. Igatahes tõmbas Adubtorsi kahetunnine esinemine rahvast aina rohkem ligi, kulmineerudes täissaali, põgusa aplausi ja jalanõksutajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles