Läti omavalitsusjuht süüdistab Edgar Savisaart vassimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Lätis asuv Alūksne piirkonnavalitsus ei ole nõus Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare raamatus «Tõde Eestist» Alūksne kohta esitatud väidetega ning soovib ebaõige info kehtetuks kuulutamist.

Savisaar kirjutab oma raamatus rahvaloendusega manipuleerimisest ning väidab, et Eesti ei ole ainus riik, kus rahvaloendusega manipuleeriti ja kasutati erinevaid trikke rahvaarvu tegelikust suuremana näitamiseks. Samal viisil olevat käitutud ka Lätis ja Leedus.

Läti kohta kirjutab autor järgmist: «Lätlastel näiteks õnnestus trikitamisega välistada oma rahvaloenduse teel saadud rahvaarvu kukkumine alla psühholoogiliselt tähtsa kahe miljoni elaniku piiri. /---/ On teada mitmeid juhtumeid, kus Läti väikelinnade linnapead või juhtkonnad pöördusid oma elanike poole palvega võtta ühendust oma välismaal elavate lähikondsetega ja paluda ennast arvele võtta kui Läti elanikke. Alūksne linnapea tegi näiteks avalduse, et kõik kirjutaksid oma sugulastele Norrasse, et nad tuleksid ja ennast kirja paneksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles