Pihl allkirjastab eCalli süsteemi memorandumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseminister Jüri Pihl allkirjastab esmaspäeval Euroopa Komisjoni eCalli käsitleva vastastikuse mõistmise memorandumi, mille eesmärk on kiirendada liiklusõnnetuste korral hädaabiteadete edastamist häirekeskusse ja osutada liiklusõnnetusse sattunud inimestele kiiremini abi.


Süsteem eCall on Euroopa Komisjoni algatusel läbiviidav liiklusohutusele suunatud projekt, mille rakendamise tulemusel loodetakse Eroopas igal aastal päästa ligikaudu 2500 inimese elu.

Komisjon soovib eCall süsteemi rakendada täies mahus Euroopa Liidu territooriumil 2010. aastal.

Projekt näeb ette, et alates 2012-2013 on kõik Euroopa Liidus müüdavad uued sõidukid varustatud eCalli süsteemiga.

Kuna Eesti ei ole veel memorandumiga liitunud, oleme praegu vaatleja rollis. Memorandumi allkirjastamine võimaldab Eestil osaleda süsteemi arenduses ning arvestada siseriiklike arenduste teostamisel võimalike tulevikus rakenduvate süsteemidega.

Eesti eesmärk on saavutada oma võimekus süsteemi rakendamiseks hiljemalt aastaks 2012.

Memorandumiga on seni liitunud 14 liikmesriiki ning Šveits, Norra ja Island. Lisaks on memorandumi allkirjastanud 66 erinevat asjassepuutuvat organisatsiooni ja ühendust. Aasta lõpuks peaksid selle allkirjastama ka Belgia, Rumeenia, Poola, Ungari ja Luksemburg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles