Tallinn saab kaks uut tänavat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korese tänava skeem.
Korese tänava skeem. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil kahele uuele tänavale nime andmise, need hakkavad kandma nimesid Korese tänav ja Rakise tänav.


Linnavalitsuse nimekomisjoni ettepaneku kohaselt määrata Haabersti linnaossa Vismeistri asumisse rajatava tänava nimeks Korese tänav ning Lasnamäe linnaossa Sõjamäe asumisse rajatava tänava nimeks Rakise tänav, teatas Raepress.

Korese tänav tekib vastavalt Saviliiva tn 8 kinnistu ja lähiala detailplaneeringule, ühtlasi pikendatakse vastavalt detailplaneeringule olemasoleva Veerise tänava kulgu. Rakise tänav rajatakse vastavalt Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringule.

Tallinna kohanimede määramise korra kohaselt määrab tänavale, nende analoogidele ja asustusüksusest väiksematele nimeobjektidele nime linnavalitsus nimekomisjoni seisukoha ja linnaosa valitsuse kooskõlastuse alusel.

Saviliiva tn 8 kinnistu ja lähiala detailplaneering näeb ette Veerise tänava ja Saviliiva tee ühendustee loomise, seega on tarvis rajatavale ühendusteele uus nimi määrata. Uue tänava nime osas tuli vabade ajalooliste nimede puudumisel teha valik mulla ja selle koostisosade rühmateemast. Arvestades Lõimise tänava ja Veerise tänava nimesid, pidas komisjon sobivaimaks Korese tänava nime, mis nende olemasolevate nimedega hästi riimub. Korese ja Veerise on omavahel seotud ka tähenduslikult, kuna veeris on üks korese osadest.

Lasnamäe linnaosas Sõjamäe asumis tekib Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringule vastavalt uus Betooni tänavalt algav tänav. Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjon otsustas ajalooliste kohanimede puudumisel uue tänavanime valida piirkonnas kasutusel olevast ehitusmaterjalide nimerühmast. Lasnamäe linnaosa valitsuse ettepanekul otsustati Rakise tänava nime kasuks, mis on nimekomisjoni hinnangul lisaks temaatilisele sobivusele ka tänavanimeks sobiliku kõlaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles