Täna algab registreerimine õpilasmalevasse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmaleva paraad Tallinnas.
Õpilasmaleva paraad Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Õpilasmalev alustab täna kell 14 internetis eeloleval suvel toimuvatesse malevarühmadesse registreerimist.

Taasloodud õpilasmalevale on tänavu juba seitsmes töösuvi. Suveks leiab korraldajate sõnul tööd ja vabaajategevust kuni 1200 pealinna noort, neist 700 erinevates Eestimaa paikades ja 500 Tallinnas.

Sel aastal on plaanis 35 linnavälist malevarühma, kuhu on oodatud noored vanuses 15-18 aastat ning 23 linnasisest rühma, kus saavad osaleda noored vanuses 13-18 aastat.

Ka sellel aastal on toimumas neli EÜE rühma, kus saavad osaleda üliõpilased. Peamised tööd noortele on käesoleval aastal heakorratööd, ning marjade ja herneste korjamine. Õpilasmalevasse saab registreerida maleva kodulehel www.malev.ee.

«2009. aasta on Õpilasmalevale kahtlemata võimaluste ja väljakutsete aasta, hoolimata majanduse hetkeseisust Eestis varjab 2009. aasta endas ka palju võimalusi. Näiteks tugev konkurents rühmajuhi kohale tõstab kindlasti kogu maleva taset,» märkis üks eestvedajatest Eero Kiipli.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen avaldas lootust, et vaatamata majanduslikult rasketele aegadele on tööandjad jätkuvalt koostööaldid.

«Eelnevad aastad on näidanud, et õpilasmalev on noorte seas aasta-aastalt üha populaarsemaks saanud ja soovijaid tuleb ainult juurde. Samas on noored tõestanud, et neil jätkub töötahet ning saavad ka raskemate töödega väga hästi hakkama,» lausus Jäppinen.

Sellesuvine maleva avaüritus toimub 29. juunil Tallinna Raekoja platsil.

Malevasuvi avatakse traditsiooniliselt rongkäigu ja kõnedega, seejärel sõidavad linnaväliste malevarühmade esimesed vahetused oma uude kolmenädalasse laagripaika.

Linnasisesed rühmad alustavad tööga juba juuni keskel. Malevasuvi lõpetatakse suure EÕMi kokkutulekuga 11.-13. augustil, kuhu tulevad kokku malevlased ja rühmajuhid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles