Haruldusele lisab iga kriim väärtust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi konservaatori Karl-Erik Hiiemaa taastatud haruldane Inglise jalgratas on teadaolevalt ainukene nii hästi säilinud eksemplar. Praegu muuseumi kogus seisev rariteet ootab pikisilmi ERMi uue hoone valmimist, et lõpuks rahva ette astuda.
ERMi konservaatori Karl-Erik Hiiemaa taastatud haruldane Inglise jalgratas on teadaolevalt ainukene nii hästi säilinud eksemplar. Praegu muuseumi kogus seisev rariteet ootab pikisilmi ERMi uue hoone valmimist, et lõpuks rahva ette astuda. Foto: Margus Ansu

Lennusadamas selguvad sel neljapäeval möödunud muuseumiaasta uhkeimad pärlid. Aasta konservaatori auhinnale kandideerib ka Eesti Rahva Muuseumi restauraator Karl-Erik Hiiemaa (24), kes taastas ülemöödunud sajandist pärit jalgratta.

«Otsus tuli esimesest pilgust. Kohe, kui ratast nägin, teadsin, et see on see. Seal ei olnud mingit küsimust,» meenutas Hiiemaa kahe aasta tagust aega, kui tuli hakata valima Tartu Kõrgema Kunstikooli lõputööks teemat.

«Teadsin juba varem, et tahan lõpetada restaureerimise valdkonnas, aga mul ei olnud valitud konkreetset eset,» sõnas Eesti üks nooremaid restauraatoreid, kelle varasemadki tööd olid seotud mootor- ja jalgrataste taastamisega. «Aga kui sa teed omal käel kusagil töökojas mõne asja sõpradele, siis see on hoopis midagi muud kui teha muuseumieksponaati.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles