Silmad ja hambad varakult korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlasti on vaja minna silmaarstile nende lastega, kelle vanematel endil on olnud lapseeas silmadega probleeme, soovitab silmaarst. Eile käis doktor Tomingase juures silmi kontrollimas väike Kerli.
Kindlasti on vaja minna silmaarstile nende lastega, kelle vanematel endil on olnud lapseeas silmadega probleeme, soovitab silmaarst. Eile käis doktor Tomingase juures silmi kontrollimas väike Kerli. Foto: Toomas Huik

Kuni 18-aastaste laste tervisekontrolli juhendis on määratud ajad, millal lapsed peavad käima haigusi ennetaval arsti vastuvõtul ning selle järgimist kontrollib perearst.

Kui tihedate kontrollide tarvilikkus lapse esimesel eluaastal ei tekita vist kelleski küsimusi, siis kolmeaastase lapse kohustusliku silma- ja hambaarstivisiidi vajalikkus ei ole kõigi jaoks nii selge.

Perearst Diana Ingeraineni sõnul tuleks hiljemalt selles vanuses diagnoosida need häired, mida saab korrigeerida. Suurem osa haigusi või probleeme diagnoositakse aga juba enne kolmandat eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles