Ravimata viirushaigus võib tuua tüsistusi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Tervise Fondi juhi ja perearsti Eero Merilinnu sõnul ähvardavad inimest tõsisemad tüsistused, kui end viirushaiguse eest ei hoita ning haigust välja ei ravita. «Terve tugev organism saab viirustest ikka ise võitu, enesetunne läheb paremaks, lihasvalu kaob ära, palavik ei tõuse enam kõrgeks,» kirjeldas Merilind.

«Kui 3.–4. päevaks enesetunne ei parane, siis näiteks lastel võib tulla tüsistusena keskkõrvapõletik, suurematel põskkoopapõletik, bronhiidid ja kopsupõletik – ülemiste hingamisteede lähedal olevate elundite haigused,» selgitab doktor.

Noored inimesed saavad küll perearsti sõnul tihti aru, et tegemist on ilmselt viirusega, ja võtavad ka natuke rohtu, on kolm päeva kodus, kuid viirushaigus jääb siiski täielikult välja ravimata. «Alles kolmandal või neljandal nädalal tunnevad nad, et tekib suur nõrkus ja ajab hirmsasti köhima – tekibki kopsupõletik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles