Võimekamad üliõpilased töötavad ja õpivad korraga

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ville Tüvist käib koolis ja töötab ühtlasi Tallinna kesklinna söögikohas. Mõlemaga tuleb ta enda kinnitusel hästi toime.
Ville Tüvist käib koolis ja töötab ühtlasi Tallinna kesklinna söögikohas. Mõlemaga tuleb ta enda kinnitusel hästi toime. Foto: Liis Treimann

Vastupidi levinud arusaamale ei vii õppimise ajal töötamine tudengite hindeid alla.

«Eesti üliõpilased töötavad liiga palju. See on halb. Eriti kui ollakse täiskohaga tööl, tekib küsimus, kuidas samal ajal õppida jõutakse. Miski peab kannatama ja suure tõenäosusega on kannatajaks õpitulemused,» ütleb üliõpilaskondade liidu juhatuse esimees Monika Maljukov.

See ei ole iseenesest uus ega originaalne arvamus. Aastaid on põhimõtteliselt sama asja rääkinud üliõpilased, õppejõud, haridusministeeriumi ametnikud ja poliitikud. Ka statistika näitab, et töötavate üliõpilaste hulgalt on Eesti tõepoolest Euroopa tippude seas. Ent mitte ainulaadne – näiteks Holland ja Saksamaa on Eestist selles arvestuses eespool, Soome enam-vähem samal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles