Ants Nõmper: rohkem riigimehelikkust!

, Raidla Lejins & Norcous vandeadvokaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Ants Nõmper.
Vandeadvokaat Ants Nõmper. Foto: www.rln.ee

Riigid, mis vahepeal on otsustanud apteegiturgu liberaliseerida, on paari aastaga oma veast aru saanud ja uuesti piiranguid karmistanud. Õiguskantsler sunnib Eesti riiki kiirustama ja tegema samasugust viga, kirjutab Ants Nõmper, vandeadvokaat ja Tartu Ülikooli meditsiiniõiguse õppejõud.

estimaalaste kahetsusväärseks omaduseks on näha kõigepealt igas olukorras probleeme. Meenutagem kasvõi aastavahetuse «Tujurikkuja» vokaalsketši. Eestimaalaste positiivne omadus on meie tarmukus ja võime probleeme lahendada. Meie tarmukus teeb meile aga karuteene, kui me liigselt kiirustame ega teadvusta endale, et hetkeolukorras võib ka midagi head olla. Ega ilmaasjata öelda, et endine Ida-Saksamaa oli kõige skisofreenilisem riik, sest üritas nõukogude korda rakendada Preisi järjekindlusega. Praegu on Eesti endale karuteenet tegemas apteekide reformiga.

Mõelgem alustuseks riigile, kus apteeke ühe elaniku kohta on kaugelt rohkem kui Euroopas keskmiselt. Siis mõelgem linnale, kus apteekide arv on viimase 20 aastaga viiekordistunud. Lisagem sellele tõdemus riigist, kus enamik retsepte on digitaalsed ja käesoleval aastal saab reaalsuseks ka ravimite

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles