Eesti laevakaitsjad võivad suunduda uuele missioonile

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks sel nädalal ELi piraaditõrjeoperatsiooni «Atalanta» raames Prantsuse fregatile Le Courbet Somaalia piraate peletama läkitatavale järjekordsele laevakaitsemeeskonnale on mereväes samaaegselt kokku pandud teinegi analoogne üksus, mis võib peagi suunduda Saksa sõjalaeval Vahemerele NATO terrorismivastasele operatsioonile «Active Endeavor».

Juba mitu aastat toiminud mudelit, kus Eesti läkitab Adeni lahele kümneliikmelise laevakaitsemeeskonna, kes baseerub mõne teise riigi sõjalaeval, ootab lähiajal ilmselt ees muutus. Täpsemalt öeldes, laupäeval Adeni lahe suunas teele saadetav laevakaitsemeeskond on ilmselt viimane omataoline.

Kaitseväe pressiohvitseri kaptenmajor Ingrid Mühlingi sõnul on «Atalanta» juhtkond ja osalevad riigid leidnud, et praeguse variandi asemel, kus Maailma Toiduprogrammi abilaeva eskordib sõjalaev, on mõistlikum kasutada autonoomseid laevakaitsemeeskondi, kes sõidavad lihtsalt abilaeval kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles