Spetsialist: õpetajat kiusavad noored on selliseks kasvanud täiskasvanute kõrval

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased mõnitavad oma õpetajat
Õpilased mõnitavad oma õpetajat Foto: Kaader videost / Youtube.com

«Poisid tajusid üsna hästi oma piire ja mõnitasid õpetajat ilmselt ettekavatsetult,» räägib erivajadustega noorte õpetamisele spetsialiseerunud pedagoog Tiina Kallavus, mööndes samas, et tal endalgi on keeruline, suisa häbi sellist videot otsast lõpuni vaadata.

Tartus erinevate muredega lapsi hariva Herbert Masingu kooli direktorina töötav Kallavus tuletab meelde, et videos nähtavad noored on kasvanud sellisteks meie endi keskel ning nende kujunemisel on vastutav osa täiskasvanutel, kirjutab Õhtuleht.

«Praeguseks tekkinud filmimise komme ja võimalus sellist videot vabalt levitada tekitab noortes soovi nähtut matkida või üle trumbata,» toob Kallavus välja põhjuse, miks varem taolisi juhtumeid polnud või need vähemalt laiale ringile avalikuks ei saanud.

Videost paistab Kallavuse hinnangul läbi see, et kodus on mingil põhjusel jäänud kehtestamata piirid.

«Nii mõnigi videost nähtud poistest pole ei kodust ega eelnevatest õppeaastatest saanud kaasa mõistlikke käitumismustreid. Mida demokraatlikum on ühiskond, seda rangemad piirid peavad lapsed saama kaasa just kodust,» toonitab Kallavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles