Õpetajat kiusanud poisid palusid õpetajalt vabandust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja kiusamine Tõstamaa koolis.
Õpetaja kiusamine Tõstamaa koolis. Foto: Kaader videost / Youtube.com

Kaks tunnis matemaatikaõpetajat mõnitanud ja toginud Tõstamaa keskkooli poissi ütlesid, et neil on juhtunu pärast väga piinlik ning nad palusid vabandust nii õpetajalt kui kooli juhtkonnalt.

Poisid kinnitasid ETV saatele «Aktuaalne kaamera», et tavaline matemaatika tund pole neil selline, nagu internetti jõudnud videost näha.

«Asi oli selles, et õpetaja tuli klassikaaslase töölehte ära võtma ja pani mulle kogemata küünarnukiga vastu nägu, läksin sellest väga närvi. See oli nii esimest korda, kui nii läks ja ma vabandan,» rääkis üks poistest.  

«Vabandame nii õpetaja kui kooli juhtkonna ees, et nii käitusime,» lisas teine.

Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt tõdes täna Postimehega rääkides, et õpetaja kiusamise teema pole tema jaoks päris uus: «Selliseid väikseid kindlasti olnud, aga see on olnud suurem provokatsioon,» sõnas Mitt.

Mitt kinnitas, et tunnis kiusatud õpetaja on talle ka varem kurtnud probleeme selle klassiga. «Neil on klassijuhataja, kes annab neile põhiaineid. Igal juhul me praegu tegeleme selle asjaga,» ütles Mitt, lisades, et probleemi lahendatakse tervikuna.

Küsimusele, kas õpilasi sellise käitumise eest karistatakse, vastas direktor: «No ikka. Aga ma ei ütle praegu täpsemalt, mismoodi.» Samuti ei soovinud ta öelda, kas koolis on ka varem sarnaseid juhtumeid on olnud, millega paralleele tõmmata.

Video filmijat ja üleslaadijat pole viimastel päevadel koolis olnud, seetõttu direktor tema tegutsemise tagamaid ei tea.

Pühapäeval Youtube’i üles laetud videost on näha, kuidas õpilased mõnitavad, nügivad ja alandavad klassi ees olevat õpetajat, võttes talt ära küll pastakat, küll kriiti, togides teda demonstratiivselt jala või kätega, määrides tema pintsakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles