Beatrixi sünd tõi lastele hõbekruusi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise hõbekruusi said kingiks lapsed Eestis, kes sündisid samal kuupäeval kui Hollandi kroonprintsess, tulevane kuninganna Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau.
Sellise hõbekruusi said kingiks lapsed Eestis, kes sündisid samal kuupäeval kui Hollandi kroonprintsess, tulevane kuninganna Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau. Foto: Erakogu

Hollandi kuninganna Beatrix teatas esmaspäeval, et loobub troonist oma vanima poja Willem-Alexanderi kasuks. Täna saab ta 75-aastaseks. Tema sünni puhul aga jagati Eestis laiali hõbedast joogikruuse.

Ühe sellise kalli kingituse, mida kolmveerand sajandit tagasi nimetati ajalehtedes hõbepokaaliks ja musterpeekriks, sai tartlannast kodu-uurija Vaike Hangu vend Haljand.

«Selle hõbepeekri ühel küljel on lillepärja sees kuupäev 31. I 38 ja teisel küljel all ääres suurelt PHILIPS,» kirjeldas Vaike Hang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles