Kasiinosid röövinud noor ema astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiinosid röövinud naine astub kohtu ette.
Kasiinosid röövinud naine astub kohtu ette. Foto: Kanal2

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis möödunud nädalal kohtu ette noore ema, kellel lasub süüdistus kolmes möödunud aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses Tallinnas sooritatud kasiinoröövis.

Politsei uurimisandmetel pani 30-aastane Anna esimese kuriteo toime mullu 22. novembril Ümera tänaval asuvas Kleopatra kasiinos. Väikest last kasvatav naine sisenes kella 6.45 ajal tagauksest õnnemängusaali, ründas füüsilist vägivalda kasutades kasiino 33-aastast teenindajannat ning röövis kassast 34 000 krooni.

Kiirelt tegutsenud naisel õnnestus enne politseinike sündmuskohale saabumist põgeneda ning maski kandes oma välimust sedavõrd hästi varjata, et kannatanu ei osanud hiljem uurijatele öelda sedagi, kas tegu võis olla naise või mehega.

Järgmise röövi võttis Anna uurimisandmetel ette tänavu 14. jaanuaril Mustamäe teel, kui valis välja taas Kleopatra kasiinoketti kuuluva õnnemängusaali. Taas varjas naine nägu maskiga, kuid seekord kassaraha kättesaamiseks füüsilist vägivalda ei kasutanud, vaid piirdus ähvardustega. Anna saagiks langes 9500 krooni.

Kahest edukas kuritööst tiivustatud naine võttis järgimine röövi ette juba 2. veebruaril, kui sisenes Linnamäe teel maski kandes taas Kleopatra õnnemängusaali ja röövis ähvardusi kasutades 9400 krooni.

Kuigi Annal õnnestus seegi kord kuriteopaigalt enne politseinike saabumist põgeneda, said korrakaitsjad ta juba järgmisel päeval kätte ning Harju maakohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul on varem kriminaalkorras karistamata naine hiljem politseiuurijatele väitnud, et läks kasiinosid röövima pere raske majandusliku olukorra tõttu.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Anna süüdistuse nägu varjates sooritatud röövides, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni 15 aastaks vangi saata. Prokurör sõlmis naisega karistuse osas kokkuleppe, mille jõustumiseks peab selle kinnitama ka Harju maakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles