Saksa parlament pikendas Afganistani-missiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Saksa parlamendi alamkoda toetas neljapäeval Afganistani-missiooni pikendamist, kuid sõdurite arvu on kavas 2014. aasta veebruariks 3300-ni kärpida.

Vägede kohaloleku pikendamise poolt hääletas 435 ja vastu 111 parlamendiliiget, 39 jäi erapooletuks. Selle otsusega jääb järgmise aasta veebruarini Afganistani kõige rohkem 4400 sõdurit. Maksimumi vähendati 500 sõjaväelase võrra.

Saksamaa ja teised NATO liikmed on otsustanud lahingüksused 2014. aasta lõpuks Afganistanist ära tuua ja julgeoleku tagamise kohalikele relvajõududele üle anda. Sõjaline kohalolek säilib 2015. aastani.

«Me teame, et sõdurid üksi Afganistani poliitilisi ja sõjalisi konflikte lahendada ei suuda,» ütles kaitseminister Thomas de Maizière pärast hääletust ajakirjanikele. «Aga ilma nendeta ja julgeolekuta ei ole teed poliitilistele läbirääkimistele ega majandusarengule.»

Saksamaa on asunud sõdureid juba järkjärgult välja tooma, kõrghetkel umbes aasta eest oli neid Afganistanis 5350. See on suurim kontingent USA ja Suurbritannia järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles