Savisaar: kartsime tasuta ühistranspordiga hullemat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar.
Linnapea Edgar Savisaar. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rääkis raadio Kuku saates «Linnatund», et tasuta ühistranspordile üleminekuga seotud hirmud osutusid alusetuks.


«Me olime valmis märksa keerulisemaks olukorraks. Kas mäletate, millega meid ähvardati? Et kõik bussid tulevad täis kerjuseid ja kodutuid ja tavalistele kodanikele ei jätkugi seal ruumi,» rääkis Savisaar.

«Siis oli jutt selle kohta, kuidas kesklinnas tekivad suured ummikud just bussiradade tõttu. Et kesklinna enam ükski auto ei mahugi. Aga uurimistulemused näitavad praegu pigem ummikute vähenemist ja ka bussis sõitva kontingendi osas ei ole suuri muudatusi.
Bussireisijate arv on kasvanud ja ühistranspordi laialdasem pealetulek on kaasa toonud ka selle, et liiklusvoog kesklinnas on vähenenud, mida me tahtsimegi saavutada,» lisas ta.

Alates 1. jaanuarist on Tallinna ühistranspordis sõitmine kõikidele rahvastikuregistri järgi Tallinnas elavatele inimestele tasuta. Tasuta sõidu õiguse saamiseks peab Tallinna elanikul olema isikustatud ühiskaart ning ta peab selle ühissõidukisse sisenemisel valideerima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles