Esimese tunniga registreerus õpilasmalevasse üle tuhande noore

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu algas malevasuvi rongkäiguga läbi vanalinna ja avamiitinguga Raekoja platsil.
Mullu algas malevasuvi rongkäiguga läbi vanalinna ja avamiitinguga Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits.

Kõige kiiremini täitusid linnasisesed rühmad, kus saavad osaleda noored ka alates 13. eluaastast.


«Tung õpilasmalevasse on osutunud suuremaks kui eelmisel aastal. Kui eelmisel aastal oli saabus esimese tunniga pea 800 ankeeti, siis tänavu on esimese tunniga ületatud 1000 ankeedi piir,» ütles sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli.



«Tundub jah, et valdav enamus kohti on kohe varsti täis,» kinnitas Kiipli veidi enne kella nelja Postimees.ee'le. Ta lisas samas, et neil, kes praegu mingil põhjusel registreerimata on jäänud, ei maksa kohe meelt heita.

«Võibolla läks mõni ankeet topelt. Ja kindlasti on neid, kes panid ennast mitmesse rühma kirja. Ning kindlasti leidub ka neid, kes ennast küll kirja panid, kuid mõtlevad üsna ruttu ümber. Nii et veel vähemalt nädala jooksul tasub meie kodulehel silm peal hoida,» soovitas Kiipli neile, kellel täna nimi kirja panemata jäi.

Tänavu saavad SA Õpilasmalev poolt korraldavates rühmades osaleda 1200 noort.
Linnasisestes rühmades võib osaleda alates 13. eluaastast. Linnavälises rühmas on vanuse alampiiriks 15 aastat. Ka mõnda linnasisesesse rühma võetakse alates 15. eluaastast, sest väiksemate jaoks võib töö liiga raskeks osutuda.

Linnasisesed rühmad tegutsevad üldjuhul Tallinnas ning nendes osalevad noored elavad oma kodus. Peale töötegemise saavad kõik noored osa võtta rühmajuhi poolt ettevalmistatud pealelõunasest programmist. Linnavälises rühmas elatakse kodust eemal koos kaks või kolm nädalat vastavalt rühma ettenähtud kestvusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles