Kunstnik nihutas end kondiitriks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fideelia (36) käis Werneris praktikal. Üleeile kohvikus õppeülesandeid meenutades istus ta lauda, mille kõrval on tema vanaisa Karl Taevi šarž (üks prilliklaas tume). Kunstniku ees on Brita kook, mida tema teada kiidavad Werneri kunded kõige rohkem. Oma juuste kohta ütles Fideelia, et kui ta oleks tööl, peaksid need olema mütsi all peidus.
Fideelia (36) käis Werneris praktikal. Üleeile kohvikus õppeülesandeid meenutades istus ta lauda, mille kõrval on tema vanaisa Karl Taevi šarž (üks prilliklaas tume). Kunstniku ees on Brita kook, mida tema teada kiidavad Werneri kunded kõige rohkem. Oma juuste kohta ütles Fideelia, et kui ta oleks tööl, peaksid need olema mütsi all peidus. Foto: Margus Ansu

Täna lõpeb kunstnik Fi­deelial kunstivaba aasta, mis oli tegelikult kunstiteos. Ta nimetab seda kestvus­-­perfor­mance´iks «Nihe. Kunstnik -> kondiiter». 6. veebruaril saab ta kondiitridiplomi. Miks ja kuidas? Ja kas?

Miks tuli soov teha aasta kunstiloomest vabaks?

Tundsin vajadust rutiinist lahti murda. Lapsest saadik on kunst mu elus esikohal. Vabakutselise kunstniku lai mängumaa võib lõpuks muutuda ahtaks platsiks, kust peale oma eriala ja sellega seonduva enam muud ei näe. See on aga arengupidur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles