Lumest sündisid masinad ja teed

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikooli kolme kursuse õpilased rassisid terve kolmapäeva maanteemuuseumi õuele kuut lumekuju ehitades. Töö kõrvalt jäi aega ka lustimiseks ja vastsete liuradade katsetamiseks.
Tartu kunstikooli kolme kursuse õpilased rassisid terve kolmapäeva maanteemuuseumi õuele kuut lumekuju ehitades. Töö kõrvalt jäi aega ka lustimiseks ja vastsete liuradade katsetamiseks. Foto: Kadi Kreis

Pea igal talvel leiavad kunstikooli õpilased võimaluse lumehunnikutele labidad sisse lüüa ja valgest massist äratuntavad kujud luua. Sel kolmapäeval sõideti lund vormima maanteemuuseumisse.

Maanteemuuseumi programmijuht Riinu Räim rääkis, et enne kui kunstikooli õpilased muuseumisse tulid, käis tema korra koolis nende juures. Kõigepealt oli vaja teha kavandid ning noored tegid neid ühtekokku lausa 16. Neist valiti välja kuus parimat, mis said rohkem või vähem äratuntaval kujul lumme loodud.

Äratuntavam on näiteks vana Ford, kuhu väiksed reisijad sisse saavad istuda, samuti hiiglaslik teehöövel, millelt alla sõita. On ka liiklusradasid ning majaseina peal oli veel eile üsna lapik lumejänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles