Asekantsler ootab Narva avanemist

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi asekantsler, Narvast pärit Aleksander Ljudvig tahab Ida-Virumaa vene noortele näidata, kuidas vene poiss alustas ülikoolis eesti keele õppimist nullist ja on suutnud pürgida kõrgesse riigiametisse.
Sotsiaalministeeriumi asekantsler, Narvast pärit Aleksander Ljudvig tahab Ida-Virumaa vene noortele näidata, kuidas vene poiss alustas ülikoolis eesti keele õppimist nullist ja on suutnud pürgida kõrgesse riigiametisse. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonda juhib mitmendat kuud kahemeetrine Narva noormees Aleksander Ljudvig (32), kes räägib head eesti keelt ja loodab oma eeskujuga panna teisigi noori venelasi Ida-Virumaal nägema võimalust ka Eestis karjääri teha.

Tulite Reformierakonna ministrite juhitud sotsiaalministeeriumi Keskerakonna kantsist Narvast. Pidite olema väga tugev kandidaat, et 20 inimese seast sõelale jäite. Pidite topelt pingutama, et end tõestada?

Ma küll ei tundnud seda. Loodan, et minu näol jõuab sõnum ka teiste noorte vene inimesteni, kes arvavad, et ainult vene päritolu pärast pole neil Eestis võimalusi. Võib-olla olen erand, aga usun, et oluline on sellest eelarvamusest lahti saada. Kui oskad oma eriala, siis seda hinnatakse niikuinii. Pigem mõtlesin, et mind võib segada erakondlik taust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles