Priit Pajusaar: inspiratsioonist ei tea ma aastaid midagi

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem laulukirjutajana tuntud Priit Pajusaar on selle tegevuse soiku jätnud ning juba mitmendat aastat muusikalistele suurvormidele pühendunud. Läinud nädalavahetusel esietendus tema esimene ooper.
Rohkem laulukirjutajana tuntud Priit Pajusaar on selle tegevuse soiku jätnud ning juba mitmendat aastat muusikalistele suurvormidele pühendunud. Läinud nädalavahetusel esietendus tema esimene ooper. Foto: Peeter Langovits

Kindlasti ei tähenda ooperiga mahasaamine, et Priit Pajusaar (48) oleks oma olemuselt lahedast sellist, kes alati naljakaid anekdootegi pajatab, akadeemiliseks kuivikuks muutunud. Vastupidi.

 Rahvusringhäälingu majja loodud helisalvestusstuudios, kuigi siin pole ühtki akent ning mõnd inimest võiks haarata klaustrofoobia, tekib tänu Reili Evarti sisekujundusele kohe üllatavalt kodune tunne. Liialdamata, see on sama loominguline nagu muusika ning on päris kindel, et vaim hakkab lausa lendama. Tore on Priiduga vesteldes tajuda, et hoolimata aastate lennust on ta loomult endiseks jäänud.

Pajusaar on näide sellest, kuidas andekuse ja visa töö sümbioos sihile viib. Kuidas tulevikule mõtlemine, mitte vaid hetkes elamine, vilja kannab. Kuidas boheemlik iseloom realistliku mõttelaadiga sobida võib. Kuidas ta on omal nahal tunnetanud, et tegelikult puuduks kõigel väärtus, kui elust puuduksid sõbrad ja armastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles