Eesti toetab EL ja USA kaubandusläbirääkimiste kiiret alustamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa riikide lipud.
Euroopa riikide lipud. Foto: SCANPIX

Eesti peab oluliseks Euroopa Liidu ja USA majandus- ja kaubandussuhete senisest kiiremat edendamist, ütles välisminister Urmas Paet Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Brüsselis.

«Loodame, et kahepoolsed kaubandusläbirääkimised algavad kiiresti,» lausus Paet.
 
Paeti sõnul peab Eesti samuti oluliseks Euroopa Liidu ja USA koostööd nii idapartnerluse riikides kui Iisraeli ja Palestiina vaheliste rahuläbirääkimiste taaskäivitamisel. «Lähis-Ida rahuprotsessiga edasiliikumiseks on vajalik, et see oleks Euroopa Liidu ja USA koostöö prioriteetide hulgas,» märkis Eesti välisminister.
 
«Oluline on jätkata ühist toetust Ukrainale, Moldovale ja Gruusiale reformide teostamisel ning Valgevene kodanikuühiskonna toetamist,» lisas ta.
 
Paet rõhutas, et küberjulgeoleku vallas on USA Euroopa Liidu kõige tähtsam strateegiline partner ning lootis, et ka edaspidi toimuvad ühised küberõppused.
 
«Veel peab Euroopa Liidu ja USA koostöö jätkama tähelepanu pööramist Lääne-Balkanile ning Afganistani ülesehitamisele,» ütles Eesti välisminister.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles