Reformierakondlaste filmide aruannet analüüsitakse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentuse lugu algab lasteaiast ja mainib ära ka tema pulmapeo.
Keskkonnaminister Keit Pentuse lugu algab lasteaiast ja mainib ära ka tema pulmapeo. Foto: Repro

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) analüüsib reformierakondlastest tehtud filmiprojekti lõpparuannet ning otsustab umbes kuu aja pärast, kas teha viimane väljamakse.

Mullu mitmetest reformierakondlastest MISA projektiraha eest filmid teinud Inforing AS esitas sihtasutusele 25. jaanuaril projekti lõpparuande.

Projektiga taotleti MISA-lt kokku 77 000 eurot, millest kaks kolmandikku on ettevõttele välja makstud. Lõppmakse - umbes 15 000 eurot - tasutakse aga alles pärast seda, kui lõpparuanne heaks kiidetud. Sellega läheb aga veel aega.

«Vastavalt MISA reeglitele peame toetuse saajale andma esmase tagasiside 20 tööpäeva jooksul, milleks on tavaliselt täpsustav päring projekti sisu ja finantstegevuse kohta. Sõltuvalt toetusesaaja vastustest võib päringuid olla ka mitu,» selgitas Postimehele MISA kodanikuhariduse ja rände üksuse juht Rain Sannik. Toetusesaajale antakse omakorda päringutele vastamiseks aega 10 tööpäeva.

«Praegusel hetkel on raske öelda täpset kuupäeva, millal projekti kohta lõpliku hinnangu anname, sest meie jaoks on prioriteet projekti aruande hindamise kvaliteet ja põhjalikkus. On vähetõenäoline, et menetlus lõppeb veebruaris,» arvas Sannik.

Skandaal reformierakondlaste portreefilmide üle puhkes novembris, kui selgus, et need on riigi raha eest valmistatud. MISA ütles, et projekti heaks kiites ei teadnud nad, et filmide keskmesse satuvad vaid ühe erakonna poliitikud ning pidas võimalikuks, et filmide eest nõutakse tootjale makstud toetus osaliselt või täielikult tagasi, kui pärast projekti lõppemist jõutakse arusaamisele, et filmid pole need, mida lubati taotluses.

Inforing AS projekti raames valmis kokku 18 telesaadet. Telesaadete peategelasteks olid Mati Raidma, Kristiina Ojuland, Keit Pentus-Rosimannus, Andrei Korobeinik,  Jüri Jaanson, Tiina Lokk, Peeter Simm, Jaanika Mölder, Üllar Saaremäe, Aleksandr Popolitov, Aivar Simson, Margus Timmo, Jüri Vendelin, Sulev Reelo, Jüri Leiten, Aleksandr Ivaškevitš, Ruslan Trotšinski, Oksana Tandit. Peale nende oli igas saates ka teisi esinejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles