Koppel: oli hirm, et rahvakogus hakatakse välja elama frustratsiooni

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Koppel
Olari Koppel Foto: Erakogu

Eesti Koostöö Kogu juht Olari Koppel on rahul, et rahvakogu.ee-st ei saanud portaali, kus inimesed tuimalt oma frustratsiooni välja elavad, vaid selle asemel tehti asjalikke ja konstruktiivseid ettepanekuid.

«Väike hirm oli, et äkki teeme siin järjekordse veebikeskkonna, kus inimesed saavad valimatus sõnastuses välja elada oma frustratsiooni ja muul viisil pahameelt - minu suureks rõõmuks on  rahvakogu keskkond nüüd veidi vähem kui kuu ajaga tõestanud, et arutlev diskussioon ja ettepanekud, küll rahulolematus sõnastuses, aga siiski konstruktiivselt, on Eesti internetimaastikul täiesti võimalik,» ütles Koppel «Vikerhommikule» antud intervjuus.

Koppeli sõnul eristab rahvakogu.ee-d varasematest sarnastest katsetustest asjaolu, et algusest peale olid paika pandud teemad ja väga selge ajaline raam.

Veebruari teisest poolest ilmuvad rahvakogu.ee lehele ka analüütikute poolt tehtud sorteerimise ja sõelumise tööd, seejärel lisanduvad ekspertide hinnangud ja märtsis toimuvad avalikud koosolekud.

«Ma loodan, et ka meediatähelepanu asjale on piisav, et need ettepanekud ei saaks kuhugi musta auku ära kaduda, vaid nendel oleks pidev avalikkuse tähelepanu. Äkki see aitab ka poliitikutel läbi mõelda oma käitumisviisi, mida nende ettepanekutega aprillis ja mais edasi teha,» lootis Koppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles