PPA ja päästeameti peadirektori ametikohtadele kandideerib 13 inimest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ning päästeameti peadirektor Kalev Timberg pressikonverentsil.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ning päästeameti peadirektor Kalev Timberg pressikonverentsil. Foto: Andres Haabu

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale kandideerib kuus ja päästeameti juhiks seitse inimest.

Kuna käesoleva aasta märtsis lõpevad päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi ametiajad, siis kuulutas siseministeerium aasta alguses välja konkursid, et leida päästeametile ning politsei- ja piirivalveametile uued juhid.

«Siseministeerium ootas kandideerima võimekaid ja kogemustega tippjuhte nii era- kui avalikust sektorist,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide. «Tänaseks on siseministeeriumisse laekunud 7 avaldust päästeameti peadirektori ametikohale ning 6 avaldust politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale.»

Kuna konkurssidele sai dokumente esitada kuni 31. jaanuari südaööni, on Loide sõnul võimalik, et tavaposti teel tuleb senistele avaldustele lisa ning järgmise nädala alguses on meil kandidaatide arv lõplikult selge.

Konkursile esitatud taotlusi ja dokumente asuvad läbi vaatama siseministri käskkirjaga loodud hindamiskomisjonid, kuhu kuuluvad politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaatide hindamiseks: siseministeeriumi kantsler Leif Kalev (komisjoni esimees), riigisekretär Heiki Loot, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont, siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp ja riigi peaprokurör Norman Aas; päästeameti peadirektori kandidaatide hindamiseks: siseministeeriumi kantsler Leif Kalev (komisjoni esimees), riigisekretär Heiki Loot, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont, siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp ja kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles