Võrumaa koolipoisid valmistavad varjupaigale koerakuute

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte varjupaik.
Koerte varjupaik. Foto: Erakogu

Puiga põhikooli poisid alustasid aprilli alguses Võru kodutute loomade varjupaigale koerakuutide tegemist, osa kuute valmib veel enne õppeaasta lõppu.

«Teeme tööõpetuse tundides poistega varjupaiga koertele kuus kuuti, neist pooled loodame enne suvevaheajale minekut üle anda,» ütles kooli tööõpetuse õpetaja Avo Aia Võrumaa Teatajale.

Möödunud reedel meisterdas töötoas seitse 4. klassi poissi: Andre Ojala, Kristjan Liiva, Danel Lind, Lauri Pähn, Deivid Proškin, Siim Koppel ja Meelis Lätte, kes on õpetaja sõnul kõige nooremad ja teevad kuudi väikesele koerale.

Vanemate klasside poisid teevad kuute suurematele koertele. 7. klassi õpilane Kert Kinsigo ütles, et talle meeldib kuutide meisterdamine sellepärast, et nii saab koeri aidata. «Meie klassi kümme poissi teevad varjupaigale kaks kuuti,» lisas ta.

6. klassi poisid Keijo Kruuda, Hendrik Nõlvik, Sven Räim, Sten Märtin ja Kristen Volkov teevad viiekesi ühe suure koera kuudi.

Projekti on toetanud OÜd Barrus, Võru Empak ja Tehnotööd, kuid kuutide lõpetamiseks on vaja veel metallääriseid, tihendeid, lakki, värvi ja ka veidi villa. Katrin Tamberg loodab ka selles heatahtlikele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles