Linn peab mehele korteri üürima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Romet näitab heldimusega fotosid Veski 55 majas asunud üürikorterist, mille ta remontis enda käe järgi. Paraku pidi ta omandireformi tõttu sealt lahkuma.
Tõnu Romet näitab heldimusega fotosid Veski 55 majas asunud üürikorterist, mille ta remontis enda käe järgi. Paraku pidi ta omandireformi tõttu sealt lahkuma. Foto: Margus Ansu

Ringkonnakohus otsustas, et kui majaomanik on muutnud sundüürniku elamistingimused võimatuks, peab omavalitsus leidma kannatajale uue kodu.

Läinud nädalal jõustus Tartu ringkonnakohtu otsus, mis kohustab linnavalitsust andma sundüürniku käsutusse teise elamispinna, sest üürniku senine eluruum on muutunud elamiskõlbmatuks. Korter tuleb leida kannatanule mõistliku aja jooksul.

Tartu linnavalitsuse vanemjurist Anu Öpik märkis, et kohtuotsus tuli linnale ebameeldiva üllatusena. «See otsus annab omanikele justkui signaali: kui tahate tülikast üürnikust lahti saada, alustage remondiga. Küll linn annab siis üürilisele korteri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles