Indrek Leppik: kas kõrgeim kohus eksis?

Indrek Leppik
, vandeadvokaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Leppik
Indrek Leppik Foto: Peeter Langovits

Kas riigikohtu üldkogu otsus VEB fondi asjas oli õigusemõistmine või ringkaitse, küsib vaidluses VEB fondi sertifikaadiomanikke esindanud vandeadvokaat Indrek Leppik.

Hiljuti tõi Eesti Pank avalikkuse ette VEB fondiga seotud kuritarvitused. Mul on hea meel ja see annab tunnistust, et Eestis on põhiseaduslik institutsioon, mis on võimeline puhastuma. Ardo Hanssoni ja Eesti Panga mainet tõstab selline tegu jõuliselt. See institutsioon on liikunud aususe ja avatuse osas täiesti uuele tasandile.

Tore oli pärast seda lugeda Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli siirast reaktsiooni arvamusloos «Kurat küll». Ajakirjanik väljendas vahetut pahameelt seoses pikaajaliselt toiminud jõulise ringkaitsega ja probleemi eitamisega. Tõepoolest, tippametnikud on VEB fondi teemat jõuga maha surunud ja keerulise asja juures on ka raske pahaks panna, et seda ei ole suudetud varem pimedusest päevavalgele tirida. Värvika loo rääkisid 2004. aastal justiitsministeeriumi ametnikud, kes kohtuvaidlusele eelnenud menetluses hämmeldust väljendasid, et Eesti Pank oli ilmunud sertifikaadiomanike nõuetega seoses korraldatud teabevahetusele esindatuna kahe vandeadvokaadiga. Oli, mida varjata, ja seda tehti innukalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles