Tallinn andis 60-korruselisele pilvelõhkujale rohelise tee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornimäe ärikeskus.
Tornimäe ärikeskus. Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu Koplisse kuni 60-korruselise hoone rajamist võimaldava detailplaneeringu.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on tegemist tõepoolest tähelepanuväärse planeeringuga, sest nii kõrgeid hooneid pole praegu Tallinna rohkem plaanitud. «Planeering näeb ette, et 60-korruselise hoone arhitektuuriline lahendus tuleb leida kas arhitektuurikonkursiga või siis alternatiivina projekteerib selle keegi maailma tipparhitektidest,» selgitas Aas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et peale 60-korruselise pilvelõhkuja on planeeringualale ette nähtud terve rida eluhooneid ja üks lasteaed. «Mälestistena kaitse all olevad objektid, nagu näiteks Balti manufaktuuri kunagine tehasehoone ja veel mõned seal lähedal asuvad hooned aga rekonstrueeritakse,» kinnitas abilinnapea.

Kopli tn 35, 35a, 35d ja Sitsi tn 13a kinnistute detailplaneering algatati linnavalitsuse korraldusega 13. juunil 2007. aastal.

Detailplaneeringuga kavandatav on vastavuses Tallinna linnavolikogu poolt tänavu 16. aprillil kehtestatud teemaplaneeringuga «Kõrghoonete paiknemine Tallinnas». Selles on klausel, et «Sitsi mäele on lubatud Põhja-Tallinna keskust markeerima üks 210-meetrine hoone, kui seda ei rajata, langeb piirkond kõrghoonete alast välja».

Planeeritav maa-ala asub Kopli südames Kopli ning Sõle tänava vahelisel alal endise Balti Manufaktuuri territooriumil ning on hoonestatud lao- ja tootmishoonetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles