Siseministeerium pooldab päästemeeskonna appisaatmist Süüria pagulastele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaatari põgenikelaager Jordaanias.
Zaatari põgenikelaager Jordaanias. Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS

Siseministeerium toetab Eesti päästemeeskonna liikmete osalemist humanitaarabi missioonil Zaatari pagulaslaagris Jordaanias Süüria pagulaste toetuseks.

Jordaanias asuvat Zaatari pagulaslaagrit külastanud välisminister Urmas Paet tõdes Süüria pagulaste olukorra dramaatilisust ja lubas suurendada Eesti panust olukorra leevendamiseks. Seoses sellega pöördus välisministeerium siseministeeriumi ja päästeameti poole uurimaks võimalust Eesti päästemeeskonna või selle liikmete saatmiseks Zaatari pagulaslaagrisse.

Siseministeerium vastas, et on huvitatud oma valitsemisala ekspertide lähetamisest tsiviilmissioonidele ning Eesti päästemeeskonna võimete jätkuvast arendamisest.

Kriisikolletes omandatud kogemused ja teadmised tõhustavad sisejulgeoleku alaseid võimeid ning siseministeerium on valmis rakendama sisejulgeoleku tagamisel omandatud kogemusi ja teadmisi maailma erinevate kriisikollete ohjamisel ning tagajärgede leevendamisel ja likvideerimisel, kinnitas ministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont.

Siseministeerium toetab Eesti päästemeeskonna liikmete osalemist humanitaarabi missioonil Zaatari pagulaslaagris Jordaanias Süüria pagulaste toetuseks.

Edaspidi soovime leppida kokku välisministeeriumi ja siseministeeriumi asekantslerite tasandil kõikide missioonide puhul, mille kestvus ei ületa 90 järjestikust kalendripäeva, kas Eesti päästemeeskonna ekspertide või laiemalt päästeameti ekspertide lähetamine on vajalik ja võimalik ning kas missiooni menetletakse lühiajalise, kiireloomulise või pikaajalise missioonina, lisas Kont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles