Riik ei toeta töötute tööaja pikendamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorratööd.
Heakorratööd. Foto: Henn Soodla

Sotsiaalministeerium lükkas tagasi Tallinna linnavalitsuse ettepaneku muuta tööturuteenuste ja -toetuste seadust selliselt, et saaks suurendada töötute töölerakendamise võimalust 50 tunnilt 80 tunnini kuus.


Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Egle Kääratsi allkirja kandvas kirjas on öeldud: «Avaliku töö teenuse maksimaalse kestusaja pikendamine 80 tunnini ühes kuus piirab oluliselt töötu sobiva töökoha leidmiseks kasutatavat aega,» vahendas Raepress.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on väga kahju, et sotsiaalministeerium linna ettepanekut ei toeta. «Praeguses tööpuuduse olukorras on see küll suisa kurioosne vabandus. Töötute rakendamine annab inimesele hea võimaluse saada kas või ajutiselt tööd ja kui pikendada tööaega, oleks võimalik teenida kuni 810 krooni kuus,» ütles Mutli.

Tallinna abipaketi raames rakendatakse töötuid tööle kõikides linnaosades ning hinnanguliselt saab 2009. aasta jooksul linna heakorratöödel parkide ja haljasalade hooldus, kõnniteede puhastamine, prügi kokkukorjamine jms tööd ligikaudu 500 töötut.

26. aprilli seisuga on Tallinnas 17 193 registreeritud töötut, mis teeb töötuse määraks 8,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles