Metlev: rahvuslike komplekside süvendamine on osa Toomi valimiskampaaniast

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Peeter Langovits / Postimees

Noorteühingu avatud vabariik juhatuse liige Sergei Metlev leiab, et Yana Toomi mõtteavaldused viitavad valimiskampaania algusele.

«Kui vaadata seda Eesti-vastast avaldust, mida Yana Toom jällegi produtseeris ja mitte esimest korda, näen selles midagi strateegialaadset: mõned vene poliitikud, kes Eestis vene hääli püüavad, kasutavad juba süstemaatiliselt sellist lähenemist või on neil selline arusaam, et võita on võimalik selle valijaskonnaga siis, kui süvendada müüte või rahvuslikke komplekse ja produtseerida mingisuguseid uusi sõnumeid, mis süvendavad inimeste probleeme, eriti, mis on seotud keeleoskusega ja haridusvajadustega,» ütles Metlev Vikerhommikus.

Metlev tõdes, et tema käest on viimastel päevadel väga palju küsitud, kuidas Yana Toomi öeldu mõjub kahe rahvuse suhetele.

«Ma mõtlen, et punkt üks on see, et Yana Toomi lähenemised, kui me võtame lihtsalt poliitilise suuna või mõttemaailma, on pigem minevikupoliitiku omad - kui kaua ikka võib taasiseseisvunud Eestis, tänavu on juba 22 aastat, kultiveerida neid tundeid, mida peamiselt tunnevad inimesed, kes on nostalgikud - ise teate, mille järgi nostalgikud - noored inimesed siiski ei vali minevikupoliitikuid.»

Kui kaua võib taasiseseisvunud Eestis kultiveerida neid tundeid, mida peamiselt tunnevad Nõukogude Liidu nostalgikud?

«Ma väga loodan, et eestlased ei arva, et Yana Toom on nüüd venekeelsete inimeste iidol, isegi vaatamata sellele, et ta saab sotsiaalvõrgustikus tuhandeid kiidusõnu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles