Rabarock võib tänavu kavandatava Rock Summeri tõttu ära jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock eelmisel aastal
Rabarock eelmisel aastal Foto: AFP / Scanpix

Raplamaal Järvakandis iga aasta juuni keskel toimuv Rabarocki festival võib tänavu ära jääda, mille üks põhjus on samaks ajaks Tallinna lauluväljakule kavandatud Rock Summeri festival.

Rabarocki korraldaja Kristo Rajasaare ütles BNSile, et Eesti jaoks on kaks rokifestivali ühe nädalavahetuse jaoks selgelt liiga palju ja kui juuni keskel Rock Summer tõepoolest toimub, siis ei ole mõtet samal ajal Rabarocki organiseerida.

Rajasaare sõnul praegu lõplikku otsust Rabarocki toimumise või mittetoimumise kohta ei ole, kuid otsus tuleb langetada lähiajal. Ta märkis, et alates sügisest on käinud läbirääkimised erinevate ansamblitega nende võimaliku Rabarockil esinemise küsimuses.

Rock Summeri muusikafestivalide korraldajad Jüri Makarov ja Mikk Targo ütlesid pühapäeval ETV «Tähelaeva» saates, et neil on kavas korraldada tänavu 15.-16. juunil Tallinna lauluväljakul Rock Summeri muusikafestival. Praeguseks on Piletilevis müügil ka Rock Summeri piletid, mis maksavad 50 eurot. Krediidiinfo andmetel asutas Jüri Makarov mullu 21. augustil mittetulundusühingu Summeri Korraldamise Klubi, mis on registreeritud Valgamaal Otepää vallas Vidrike külas.

MTÜ Summeri Korraldamise Klubi on avanud internetis oma kodulehe, mis kinnitab, et Rock Summer toimub 15.-16. juunil Tallinna lauluväljakul. 25. veebruarini maksab festivali pilet 50 eurot, seejärel 70 eurot ning alates 1. juunist 90 eurot. Festivali korraldajad lubavad avaldada info esinejate kohta jooksvalt.

Rajasaare sõnul ei ole tõenäoline, et Rabarocki korraldajad hakkaksid tegema koostööd Rock Summeri korraldajatega, et festivalide korraldamisel jõud ühendada. «Kõik enne 1980. aastat sündinud inimesed peaksid mäletama, kuidas viimasel Rock Summeri festivalil jäid osad esinejad ilma lubatud tasust. Ma ei ole kindel, kas nendega koostöö tegemine mõjub mainele hästi,» märkis ta.

Rajasaare märkis, et Rabarocki festival jäi eelmisel aastal umbes 70 000 euroga kahjumisse. «Täpne kahjumi number selgub, kui me oleme koostanud oma 2012. majandusaasta aruande,» lausus Rajasaare.

Esimene Rock Summeri festival toimus Tallinna lauluväljakul 1988. aastal. Kokku toimus aastatel 1988-1997 üheksa Rock Summerit. 1990. aastal jäi festival ebastabiilse poliitilise olukorra tõttu ära.

Rabarocki festival on Järvakandis toimunud seitse korda, esimene festival toimus 2005. aastal. Rabarock jäi 2010. aastal raske majandusliku olukorra tõttu ära. Rabarocki korraldaja on Eesti Rockfestival OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles