Lapsed aduvad netiohte üha enam

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased lasid lastel nimetada asju, mis häirivad neid internetti kasutades kõige rohkem. Eesti laste vastustest tekkis selline sõnapilv.
Teadlased lasid lastel nimetada asju, mis häirivad neid internetti kasutades kõige rohkem. Eesti laste vastustest tekkis selline sõnapilv. Foto: Tartu Ülikool

Täna terves Euroopas esitletavast laste interneti­kasutuse uuringust EU Kids Online selgub, et enam kui pooled globaalse võrgu kasutajatest tunnetavad ka veebiga seotud riske.

Häiriva materjaliga satuvad noored enda hinnangul kõige tõenäolisemalt kokku videote jagamise keskkondades, näiteks Youtube’is, selgub uuringust.

Küsitluse Eesti-poolne koordineerija, Tartu Ülikooli meediauuringute professor Veronika Kalmus tõdes, et lapsed seostavad oma vastustes videoportaale vägivalla ja pornograafiaga, kuid peavad häirivaks ka teisi lehtede sisuga seotud riske. «Näiteks torkab Eesti laste puhul üllatavana silma loomadevastase vägivalla mainimine,» ütles Kalmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles