Lugeja jättis oma käpikud näitusele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi raamatukogus on eraldi laual käsitööõpetaja Sirje Valtmäe kootud kindad, väike osa tema kõrgkooli 
lõputööst, mis käsitleb 
Tartumaa kindaid.
Alatskivi raamatukogus on eraldi laual käsitööõpetaja Sirje Valtmäe kootud kindad, väike osa tema kõrgkooli lõputööst, mis käsitleb Tartumaa kindaid. Foto: Kristjan Teedema

Ega küll küllale liiga tee, naerab Alatskivi tanklas töötav Lehti Peebo ja kraamib kohalikus raamatukogus käekotist välja sõrmeotsad paljaks jätvad kindad. Sellised popid ja noortepärased käesoojendajad on hinnas nutitelefoni omanike hulgas.

Alatskivi keskraamatukogu direktor Anne Toome vaatab juba ringi – kuhu uus eksponaat panna? Läinud neljapäeval oli seal mitu lauda kirevate kinnastega kaetud ning käpikud rippusid raamaturiiuli ees raagus puu otsas ja ka lae all rehavarre küljes.

«Kindaid tuleb kogu aeg juurde,» muheleb Anne Toome ja leiab Lehti Peebo varraste vahelt tulnud uusimale kindapaarile kiiresti koha. Jaanuari keskel Alatskivi keskraamatukogus avatud kohaliku kandi käpikunäitusele «Egän nukan õma muud» on ligi poolsada kudujat toonud juba üle paarisaja kindapaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles