Filmi­tegija on mures

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käesolevale kirjale allakirjutanud Eesti filmiloojate pöördumise ajend on Eesti filmikultuuri jätkusuutliku arengu tähtsaima lüli, Eesti Filmi Sihtasutuse Eesti Filmi Instituudiks ümbernimetamise käigus toimunud täitevvõimu läbipaistmatu ja demokraatlikku riigikorraldusse sobimatu tegutsemine.

1. Eesti Vabariigi põhiseadus määratleb Eestit inimväärikusele ning sotsiaalse ja demokraatliku õigusriigi põhimõtetele rajatud demokraatliku riigina, mille üks olulisim alusprintsiip on eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise tagamine läbi aegade. 100-aastane Eesti film kuulub vaidlemata põhiseaduse sellesse kaitsealasse.

2. Leiame end olukorrast, kus sisuline dialoog täitevvõimu ja Eesti filmide loojate ning filmiavalikkuse vahel enne Eesti filmikultuuri tuleviku seisukohalt ülitähtsate otsuste langetamist on vaibunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles