Pealinna naised joonistavad Tartus

Krista Piirimäe
, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fantaasiat ületav pilt: nüüdistantsija Katrin Essenson poeb Mall Nukke piltide ees välja juhtmerägastikust.
Fantaasiat ületav pilt: nüüdistantsija Katrin Essenson poeb Mall Nukke piltide ees välja juhtmerägastikust. Foto: Kristjan Teedema

Jaanuari algul toimus restoranis Atlantis Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni glamuurne klubiõhtu kahe kuulsusega, Andres ja Jüri Arrakuga (nad ei ole oma sugulust kindlaks teinud). Viimased vestlusminutid kulusid ainuüksi kunsti peale, sest ka Andres on oma vanemate Eevarti ja Piibe kaudu kunstiga seotud. Andres küsib siis Jüri käest, et kas tänapäeva kunstnik peab oskama joonistada. Jüri vastab, et ei pea.

Seetõttu läksin suure huviga Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriisse vaatama väga julget tempu – joonistuste näitust. Näituse kuraatori Mall Nukkega, selle loomehullu naisega, tutvusin lähemalt Tartus eelmisel aastalõpunäitusel, kus ta oli terve kunstimaja pea peale pööranud ja Tartu kunstist imelisi lugusid välja nõidunud (vt Postimees 10. jaanuar 2012).

Esimese luurekäigu tegin juba avamiseelsel päeval ja mu aimdused leidsid kinnitust. Nukke oli kogu monumentaalgalerii sisemuse ära vooderdanud stendidega, mida Indrek Grigor vehkis värvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles