Nohurohi võib tekitada sõltuvust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nina-kõrva-kurguarst Oliver Vaide sõnul on ninaloputamisest kujunenud tänapäeval suurem sõltuvus kui seda on olnud nohuravimitest.
Nina-kõrva-kurguarst Oliver Vaide sõnul on ninaloputamisest kujunenud tänapäeval suurem sõltuvus kui seda on olnud nohuravimitest. Foto: Corbis/Scanpix

Tallinnas Ülemiste keskuses asuva Südameapteegi juhataja Olga Gratšova kinnitusel kurdavad mõned kliendid, et nad ei suuda enam ilma nohu­spreid pihustamata nina kaudu hingata. 

«On inimesi, kes tarvitavad juba aastaid ksülometasoliini-sisaldusega rohtu,» rääkis Gratšova, kelle sõnul võib tegelikult ninaspreid kasutada järgemööda vaid ühe nädala.

Tallinnas asuva kõrva-nina-kurguhaiguste kliiniku arst Oliver Vaide selgitas, et nohurohtude pidevast kasutamisest võib kujuneda nii psüühiline kui ka reflektoorne sõltuvus, millega tuleb arsti juurde pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles