Sirk: hüvitise suuruse määras bussifirma käitumine pärast õnnetust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirma ei taha ootamatult pidurdanud bussis kukkumise tagajärjel raskelt viga saanud Helgale hüvitist maksta.
Bussifirma ei taha ootamatult pidurdanud bussis kukkumise tagajärjel raskelt viga saanud Helgale hüvitist maksta. Foto: Laura Oks

Tallinnas bussis raskelt selga vigastanud Helga kaitsja Indrek Sirk leiab, et Harju maakohtus kujunes Tallinna Linnatranspordi ASilt välja mõistetud moraalse kahju suuruseks 15 000 eurot eelkõige seetõttu, kuidas bussijuht ja bussifirma pärast õnnetust käitusid. 

«Kohus on väga pikalt ja põhjalikult analüüsinud siin ka autobussikoondise või praeguse nimega Linnatranspordi AS käitumist,» kirjeldas vandeadvokaat Indrek Sirk Õhtulehele.

«Ja ma arvan, et ainukene põhjus, miks see summa nimelt selliseks kujunes, ei olnud mitte ainult kukkumise fakt iseenesest, vaid ka see, kuidas bussijuht ja firma pärast käitusid. Käesoleva hetkeni pole sealt elementaarsetki vabandust tulnud. Mittevaralise kahju hüvitis 15 000 eurot pole seega mitte pelgalt tervisekahjustuse eest saadud summa, vaid seal on kindlasti ka kõik need alandused ja üleelamised, mida Helgal tuli seoses selle juhtumiga üle elada.»

Indrek Sirki sõnul on täiesti kindlaid märke ka sellest, et Tallinna Linnatranspordi AS on Helga juhtumist saanud oma valusa, kuid vajaliku õppetunni.

Harju maakohus mõistis eile bussis kukkudes rängalt viga saanud Helga kasuks Tallinna Linnatranspordi ASilt välja 15 000 eurot. Kuigi Helga nõudis kohtus moraalse kahju hüvitsena 30 000 euro väljamõistmist, leidis kohus, et tema nõue on põhjendatud 15 000 euro ulatuses.

Helga murdis 2011. aasta aprillis järsult pidurdanud liinibussis kukkudes lülisamba ja kaotas pikaks ajaks töövõime. Bussijuht jätkas aga pärast õnnetust liinil sõitmist ning peatustes sõitjate peale ja maha laskmist, kusjuures Helga lamas bussi põrandal. Alles 3-4 peatuse pärast saabus kiirabi ja viis naise haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles