Juske: Tallinn ei täida lasteaedade rahastamise osas kokkuleppeid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu aseesimehe ja volikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul eirab linnavalitsus jätkuvalt ligi kahe aasta eest lasteaedade rahastamiseks lastevanemate esindajatega sõlmitud kokkulepet, mille kohaselt panustavad linn ja vanemad võrdselt lasteaedade suurenenud tegevuskulude katmisse.


Juske väitel tõstis linn aasta eest riikliku alampalgaga seotud lasteaia kohatasu määra. «Selle aja jooksul on aga ka alampalk ise kaks korda tõusnud. Kuigi alampalga tõusu saab vaid tervitada, on lasteaia kohatasu teinud Tallinnas aastaga seetõttu järsu tõusu. Ujulaga lasteaedade puhul koguni 50 protsenti. Linna enda panus lasteaiakoha rahastamisse ei ole aga samas tempos kasvanud, kuigi vastav kokkulepe 2011. aastal osapoolte vahel sõlmiti,» rääkis Juske.

Ta lisas, et sotsiaaldemokraatide algatatud eelnõu kohaselt moodustaks lasteaia kohatasu edaspidi protsendi võrra väiksema osa alampalgast. Kuna linn on lasteaedade tänavuse eelarve planeerimisel alampalga tõusuga arvestanud, suurendataks samal ajal eelarves 680 000 euro võrra linnapoolset panust lasteaedade tegevuskulude real.

Vastava ettepanekuga pöördus jaanuaris linnavolikogu fraktsioonide poole Tallinna lasteaedade hoolekogude liit.

Täna otsustas linnavalitsus sotsiaaldemokraatide eelnõu mitte toetada. Linnavalitsuse väitel soovivad sotsiaaldemokraadid vähendada lasteaedade rahastamist, kuigi kõnealuse eelnõu kohaselt kataks kohatasu alandamisest tekkiva miinuse linnapoolse rahastamise suurendamine. «Tänasel linnavalitsusel puudub poliitiline tahe lasteaedade hoolekogude liiduga sõlmitud kokkulepet täita,» märkis Juske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles