Tartlaste madu valmib Kadriorus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujur Ahti Seppet asus Kadrioru Luigetiigi ääres jääplokkide kallale esmalt saega. Tartlased saavad valmis jääskulptuuri raeplatsil imetleda pühapäeval.
Kujur Ahti Seppet asus Kadrioru Luigetiigi ääres jääplokkide kallale esmalt saega. Tartlased saavad valmis jääskulptuuri raeplatsil imetleda pühapäeval. Foto: Küllike Rooväli

Kui tartlasest skulptor Ahti Seppet eile keskpäeval Tallinna jõudis, et hakata Kadrioru Luigetiigi ääres teda ootavat jääd mao kujuks töötlema, olid sealsed kolleegid juba usinasti ametis.

«Valmistasime talle jää ette,» ütles Indrek Leht Jääskulptuuride Stuudiost. «Kadriorus on algusest peale kõik uudistajatele näha. Sündmus omaette oli juba see, kuidas me masinaga jääkamakaid liigutasime.»

Seppetil oli kavand kaasas, et Idamaade kalendri uue aasta saabumise puhul vajalik kuju võtaks just sellise ilme, nagu on Tartu linnakunstniku Tiit Kaunissaarega kokku lepitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles