Meie maitsed reisivad Soome

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käis seltskond Soome toiduajakirjanikke Tartus maitsmas kõiki neid toite, mida kokad märtsikuu alguses Turus pakuvad. Liharestoranis Meat Market tõi neile toidu lauale söögikoha omanik Joel Ostrat ise.
Eile käis seltskond Soome toiduajakirjanikke Tartus maitsmas kõiki neid toite, mida kokad märtsikuu alguses Turus pakuvad. Liharestoranis Meat Market tõi neile toidu lauale söögikoha omanik Joel Ostrat ise. Foto: Margus Ansu

Kolm Tartu söögikohta pakivad märtsi alguses bussi täis kohalikku liha ja kala ning asuvad teele põhjanaabrite juurde Turu linna, et ühel nädalavahetusel seal Tartu moodi toitu teha.

Soomes on riigi parimaid söögikohti valitud kolm aastat kauem kui meil, kuid sellest ajast, kui ka siin edetabelit koostama hakati, on kahe riigi parimad restoranid koostööd teinud.

Eesti parimate söögikohtade valimist juhtinud Aivar Hanson rääkis, et seni on koostöö paratamatult jäänud Tallinna ja Helsingi vahele ning tänavu üritatakse viga parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles