Urmas Seaver: ebaõiglus tuleb hüvitada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesklinnas asuva kahe kortermaja elanikud peavad linnaga kohtuvaidlust seoses Faehlmanni 8 majaga, mis nende hinnangul on võrreldes detailplaneeringuga liialt suureks ehitatud. Elanike sõnu kinnitab väidetavalt ka kohtu tellitud ning sõltumatu eksperdi tehtud ehitustehniline ekspertiis.

Kurb on aga see, et maja hakati ehitama pea viis aastat tagasi ning naabermajad protestisid maja suuruse vastu juba selle ehitamise ajal ehk hetkest, mil tekkis kahtlus maja väljumisest oma lubatud mahtudest. Ometigi ei peatanud maja rajamist miski, arendaja sai oma raha kätte ning 2004. aasta sügisel alanud kohtuvaidlus pole esimese astme kohtus siiani lõpplahenduseni jõudnud.

Ma ei taha väita, et maja ehitamist peaks iga protesti korral olema väga lihtne peatada. See võib tõepoolest tekitada «professionaalseid protestijaid», kes näiteks ehitusbuumi ajal võivad arendajat ähvardades hõlptulu teenimisele loota. Kuid kui pärast nelja-aastast kohtuvaidlust leiab kinnitamist, et linn tõepoolest liiga suure maja lasi ehitada, mis naaberkinnistute väärtust kahandab, siis ei tohiks olla küsimustki sellest, et kas tuleks ülekohus hüvitada või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles