Sotsid: Tallinn korraldagu hädalistele kontserte

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg
Maimu Berg Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid esitavad Tallinna linnavolikogu menetlusse otsuse eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks hakata alates 1. juunist korraldama majanduskriisi tõttu hätta sattunud lastega peredele linna kulul vähemalt korra kuus tasuta kontserte või etendusi.


Volikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma esimehe Maimu Bergi sõnul on majanduskriisi tõttu kõige suurema löögi all lastega perede toimetulek.

«Linnavolikogu poolt hiljuti kinnitatud abipakett pakub aga lastega peredele vähe meetmeid. Samas peaks just lastega perede toimetulek olema linna jaoks prioriteet. Üks võimalus pakkuda hätta sattunud lastega peredele võimalust saada osa meelelahutusest on linna poolt tasuta kontsertide ja etenduste korraldamine. Linn võiks teha selle meetme rakendamisel koostööd nii rahvusooperi kui Tallinnas tegutsevate teatritega,» märkis Maimu Berg.

Pääsmeid kõnealustele kontsertidele jagaksid linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad. Pääsmeid oleks õigus saada lastega perel, kus vähemalt üks vanematest on registreeritud töötu. Kõnealune meede võiks rakenduda lastekaitsepäeval, 1. juunil, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Selliseid kontserte korraldas Tallinna linn ka enne Teist maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles