Saksamaalt Eestisse: poolteist ööpäeva istumist

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi üldjuhul sõidab Tallinna-Riia buss läbi  Pärnu, viivad mõned liinid hoopis läbi Valga ja Tartu, mis pikendab ka sõiduaega.
Kuigi üldjuhul sõidab Tallinna-Riia buss läbi Pärnu, viivad mõned liinid hoopis läbi Valga ja Tartu, mis pikendab ka sõiduaega. Foto: Toomas Huik

Tänapäeval, mil on võimalik odavlennufirmadega lennata ühest Euroopa otsast teise vaid mõnekümne euro eest, on bussiga reisimine pigem haruldus. Mõne sihtpunkti puhul osutub bussisõit siiski odavamaks – arvestama peab aga kaasnevate ebameeldivustega.

Saksamaa suurlinnade ja Eesti vahel on tihe lennuühendus ning ilmselt tuleb seetõttu vähestele pähe see vahemaa bussiga läbida.

Väikestesse linnadesse reisida on aga palju keerukam ja kulukam. Seetõttu otsustasingi sõita Saksamaa põhjaosas asuvast Rostocki linnast bussiga Tallinna. Otsustasin bussi kasuks, sest olin sinna reisinud samamoodi ning kuigi reis oli pikk, polnudki see nii ebameeldiv, kui olin arvanud. Samuti oli rahaline kokkuhoid märkimisväärne. Tagasisõit osutus aga tragikoomiliseks kogemuseks ning pool sellest ajast kahetsesin oma otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles