Vallajuht: mind tahetakse ametist lahti kangutada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ametiseisundi kuritarvitamises kahtlustatavana kinni peetud ja eile hommikul vabadusse lastud Lohusuu vallavolikogu juht Toivo Kivi nimetab neid kahtlusi alusetuks. «Taheti, et ma võtaksin süü omaks ja kirjutaksin paberile alla. Kui ma keeldusin seda tegemast, siis pandi mind kambrisse tagasi,» sõnas mees.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude talitus võttis kümmekond aastat Lohusuu valda juhtinud Toivo Kivi kinni teisipäeva hommikul mehe enda kodus, mille läbiotsimise järel viidi minema pere arvutid.

Kivi kinnitas Postimehele, et tema väidetav ametiseisundi kuritarvitamine puudutab endise asfaltbetoonitehase juhtumit, mille jääkreostuse likvideerimiseks andis keskkonnainvesteeringute keskus vallale 750 000 eurot toetust. Valla opositsioon süüdistab Kivi, et too lasi valla teedele vedada 780 tonni reostunud pinnast, mis ei kajastu aga valla dokumentatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles