Tšehhide suurimad lootused lasuvad üllataja õlul

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris Pokljukas karjääri esimese MK-etapi võidu teeninud Gabriela Soukalova on Nove Mesto MMil tšehhide esinumber.
Detsembris Pokljukas karjääri esimese MK-etapi võidu teeninud Gabriela Soukalova on Nove Mesto MMil tšehhide esinumber. Foto: AP/Scanpix

Tšehhitar Gabriela Soukalova alustas käimasolevat hooaega muinasjutuliselt, sõites esimese viie võistlusega välja oma karjääri viis paremat tulemust MK-sarjas. Tõelise hoo sai ta aga sisse kolmandal etapil Pokljukas, kui võitis sprindi, oli jälitussõidus teine ja sai ühisstardiga sõidus 3. koha.

«Mul pole sõnu kirjeldamaks, kui õnnelik olen,» õhkas 23-aastane Soukalova. «Ma ei uskunud, et midagi sellist võiks juhtuda. Ma ei arvanud, et suudan kunagi MK-etapi võita.»

Soukalova siiral imestusel on ka üsna lihtne seletus – eelmise hooaja lõpupoole haigestus ta mononukleoosi ega saanud väga pikalt treenida. «Kolm kuud ei saanud ma midagi teha, neljandal kuul hakkasin end vaikselt liigutama. Taastumine võttis nii kaua aega, et kiirustrennidega sain alustada alles kolm nädalat enne MK-sarja algust,» avaldas Soukalova ajakirjale Biathlonworld antud intervjuus. «Väga raske oli kolm kuud niisama istuda. Kui lõpuks uuesti treenima hakkasin, ei suutnud ma isegi 30 minutit joosta, pidin pidevalt peatuma ja puhkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles