Reformierakonnast lahkunud Ivanov jätkab tegevust volikogu fraktsioonis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov.
Sergei Ivanov. Foto: Peeter Langovits.

Eile Reformierakonnast välja astunud Sergei Ivanov lubas jätkata tööd linnavolikogu Reformierakonna fraktsioonis, sest sealsete kolleegidega tal erimeelsusi pole.


Reformierakonnast lahkumist põhjendas ta oma maailmavaate erinevusega partei juhtkonna omast. «Esitasin eile erakonnast välja astumise avalduse ja teavitasin sellest oma kolleege riigikogus, kellega olen palju aastaid koos töötanud. Enne seda rääkisin Reformierakonna juhtidega. Esialgu pole ma väljendanud mõtet mõnda teise erakonda astuda,» ütles Ivanov täna hommikul venekeelsele

Postimees.ee

'le.

Ta lisas, et selgitas endistele kaasvõitlejatele oma lahkumise põhjusi lahkumisavalduses. Ivanovi sõnul on Reformierakond pärast Siim Kallase lahkumist erakonna esimehe kohalt muutunud ning pole enam tõsine ja vastutusvõimeline organisatsioon.

«2002. aastal, kui ma olin veel Vene Balti Erakonna esimees, allkirjastasime me Kallasega koostööpõhimõtted demokraatia arendamisel ning venelaste osalemisel poliitilises süsteemis ja siis astus minu meeskond Vene Balti Erakonnast Reformierakonda,» rääkis Ivanov.

«Praegu neid põhimõtteid ei järgita. See on erakonna sisedemokraatia küsimus. Erakonnas esineb varjatud russofoobiat. Pluss «pronkskriis», millest ma rääkisin veel enne seda, kui hakati nendest seadustest rääkima (sõjahaudade kaitse seadus ja keelatud rajatiste kõrvaldamise seadus - toim.). Ilma ühiskonna solidaarsuseta on nendes asjades raske,» lisas poliitik.

Tollal riigikokku kuulunud Ivanov puudus 2007. aasta 15. veebruari istungilt, kus hääletati keelatud rajatiste seadust. Sõjahaudade kaitse seaduse puhul Ivanov hääletamisel ei osalenud. Mõlemad seaduseelnõud algatas Reformierakond ning need sillutasid teed pronkssõduri äraviimisele Tõnismäelt.

Kõigest hoolimata arvas Ivanov, et suudab linnavolikogus jätkata koostööd endiste erakonnakaaslastega. «Linnavolikogu ei ole nii politiseeritud ja fraktsiooni võib kuuluda ka ilma erakonna liikmeks olemata. Linnavolikogu kolleegidega mul lahkarvamusi ei ole,» kinnitas poliitik.

Praegu kirjutab Ivanov Tallinna Ülikoolis doktoritööd Eesti ühiskonna etnopoliitilise mudeli teemal ning tegeleb ka Eesti Vene Muuseumi projektiga.

Üle-eelmisel aastal lahkus Reformierakonnast Tallinna linnavolikogu liige Igor Kravtšenko, kes sai eelmise aasta aprillis Mustamäe halduskogu esimeheks ning astus sel aastal Keskerakonda.

Selle aasta alguses liitus volikogu keskfraktsiooniga ka endine reformierakondlane Svetlana Melehhova, kes oli juba varem Reformierakonna ridadest välja arvatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles